Ha koll på mobilen och bli popstjärna från hemmet!

Drömmer du om att få jobba med musik men känner att omständigheterna för att jobba professionellt med musik är för stora? Då kan du slappna av, för du kan bli en Spotify-kändis utan att behöva dras med producenter och hyra dyra inspelningslokaler. Dagens teknik tillåter gemene man att spela in högkvalitativt ljud på din iPhone, och till och med radioreportrar använder sig av sina mobiler för att spela in intervjuer. Allt du behöver är en app som förstärker och förbättrar ljudet, och en lokal som inte ekar, och sedan är du klar för produktion! Apple har också appen GarageBand som är perfekt för att producera musik.

Din iPhone blir din inspelningsstudio

Om du som många andra tror att ”riktiga musiker” behöver producenter och hela paketet, så kan du tänka om. Din iPhone fungerar jättebra som inspelningsinstrument, och utan att behöva betala tim-hyra för en dyr studio, kan du göra precis så många omtagningar som du vill. Glöm bara inte att ta med en iphone 12 laddare så att du inte blir avbruten mitt i en inspelning genom att batteriet råkar dö. iPhone 12 har ett mindre batteri än sin föregångare, men kapaciteten är förstås ändå hög, ca 15 timmar blandad användning. Men man kan ju aldrig vara nog försiktig när det handlar om ens kreativa skapelser.

Din kropp blir glad av musik

Studier har visat att kroppen mår bra när den får tillgång till musik. Så du kan ju bara föreställa dig hur gott det gör den som själv producerar och får uttrycka sig genom musik. Även dans och att spela instrument är former av musikaliskt skapande som påverkar kroppen positivt. Så är du sugen på att starta ett band och bli en Spotify-producent, tveka inte en sekund till utan ta din iPhone och kör igång redan idag!