Barnvisor

Det är inte ovanligt att föräldrar sjunger för sina barn, ofta redan från när de ligger i magen. Det sjungs låtar och barnvisor som är anpassade för barn, låtar som föräldern har tagit till sig och vill föra vidare. Barnvisor finns det några stycken av i Sverige som förs vidare år till år, från generation till generation. Ofta har låtarna också rörelse att dansa med eller röra sig i.

Kända visor

Imse Vimse Spindel är en visa som finns olika variationer, men är en visa som funnits med i många år. Den sjungs till små barn och på förskolorna. Det handlar om en spindel som klättrar upp i sitt nät och som sedan spolas ned när regnet kommer. Sedan klättrar spindeln upp igen när solen kommer fram. Ett fint budskap om att inte ge sig, att klättra på igen så snart chansen ges.

Idas sommarvisa är en annan visa som har funnits med i många år. Denna kommer ursprungligen från Astrid Lindgren som skänkt oss många visor. Idas sommarvisa sjungs det runt om på skolorna när det är dags för sommarlov. Sommarlovet och sommaren sjungs in. En fin låt om sommaren och dess vackra natur.