Barnlåtar

Musik kommer till barn redan från tidig ålder. Musik är svårt att undvika, musik finns till och med i barnens leksaker när de är små. Men musik skänker ofta ett lugn, eller glädje om det är en piggare låt. Det finns många fina låtar och en titt på barn som lyssnar på musik går det inte att missa hur glada barnen är och dansar lite lätt till låtarna.

Musik för barn

Det finns band som inriktar sig speciellt till barn, som skapar barnlåtar och underhåller dem. Mora Träsk är ett känt band som har funnits under många år. De har skapat många låtar som till och med sjungs på förskolorna idag. Det är roliga låtar, låtar som lockar till rörelse och kordination för kroppen.

Mora Träsk har även framträdanden ibland runt om i Sveriges städer. Då samlas väldigt många barn för att njuta av deras låtar, för att sjunga och dansa med. Låtar som skapas för att barn skall röra på sig är väldigt bra. Studier visar på att det blir mer stillasittande idag, både för barn och vuxna. Att då istället uppmuntra till rörelse redan från tidig ålder är något positivt. Det blir en bra koppling till musik som gör att chansen ökas att barn vill fortsätta röra på sig även när de fortsätter växa.

Barnlåtar finns inte så mycket på radio idag, utan det är mer på Internet och genom CD-skivor dessa går att finna. Anledningen till detta kan vara att barn inte har tillgång till radio lika frekvent som en vuxen. Det är istället lättare att nå ut genom Internet eller skivor. Till musiken skapas ofta också danssteg och rörelser, vilket även det är bra för barn för att träna på koordinationen.