Barnkör

Musik finns med redan från tidig ålder för många. Musik är oundvikligt, det finns överallt. På bussar, i städerna, gatumusikanter, på TV, på radio, ja lite överallt. I och med att det finns överallt och så utbrett så är det många som tycker om det, mer eller mindre.

Musik för barn

För barn finns det mycket musik i sortimentet. Fastnar barn ej för de vuxnas musik så finns det egen musik att tillgå. Barnvisor finns det mycket av som också ofta följer med till nya generationer. På förskolor brukar det vara mycket musik där barnen får sjunga och lära sig olika visor.

För barn som tycker om att sjunga så finns det barnkörer att anmäla sig till. Barnkör finns för alla olika åldrar, så det går att börja redan vid en yngre ålder. Då träffas barnen tillsammans med en körledare som instruerar och lär ut. Barnkörer finns runt om i hela landet och även på olika nivåer, för de som sjunger för att ha ett intresse och tycker det är roligt till de som tar sången väldigt seriöst och satsar på det till fullo. Då anpassas låtarna efter körgruppen och att få prova på instrument är heller ej ovanligt.