Musik från film

Musik behöver inte bara spelas på radio och Internet, även om det är de övervägande kanalerna som de nås ut på. Musik finns även mycket på film. I alla filmer finns någon sorts musik. Det är inte alltid det är låtar med texter, ibland är det bara instrument som spelas. Instrument är dock också musik.

På film

Musik på film kan gå olika vägar, ibland är redan befintliga låtar med på filmen men ibland skapas också låtar till filmen, som sedan blir kända tack vare filmen. Det kan produceras åt olika håll, det viktiga är att musiken har en koppling till handlingen på filmen. Att det skall överensstämma med det som händer på filmen.

Instrument är något som är väldigt smart att ha med i filmen. Instrument kan skapa stämning, både mysig sådan och som spännande. Ljudeffekter på filmer är väldigt viktigt för att publiken skall hålla sig kvar i filmen. Det är allt sammantaget som gör filmen, allt från handling och skådespelare till ljud och musik. Är det någon del som ej når ut till publiken så blir filmen heller ej långvarig. Det gäller att skapa en film där alla delar lockar.