Musik och instrument

Musik är något som många människor lyssnar på, det finns musik lite varstans och det finns i många olika former så att alla skall hitta något som passar de själva. Några tycker om att enbart lyssna på musiken och andra kan tycka om att också sjunga med själva. Alla kan sjunga men sedan är naturligtvis alla olika träffsäkra när det kommer till tonerna. Det som också går att ägna sig åt inom musiken är att spela instrument.

Instrument

Instrument är möjligt att spela på olika nivåer, allt från nybörjare till riktigt professionella inom området. De som kan spela på hög nivå kan skapa egen musik till låtar. Att bygga upp en hel låt från grunden, men då krävs det ordentligt musikalisk ådra.

Det finns många olika instrument att välja på, bland annat trumpet, saxofon, klarinett, gitarr, piano och trummor. Det finns mycket mer därtill. I skolorna är det vanligt att instrument introduceras på musiklektionerna, att få prova på olika. Sedan finns det musiklektioner att gå på om det finns ett instrument som någon fattat extra tyckte för. Även dessa lektioner är på individuell nivå så att alla skall kunna lära sig i sin egen takt.