Blir du nästa världsartist?

Drömmer du om att sjunga på scen?

Är du riktigt riktigt bra på att sjunga? Ger du fler än dina föräldrar gåshud när du tar en hög ton? Tycker du om att stå på scen, uppträda och vara i rampljuset? Detta är verkligen rätt ställe för dig. Att bli artist är inte särskilt svårt, ställd dig framför närmaste matbutik och fram med guran så har du lyckats. Men det är väl inte riktigt det du ville va?

Det gäller att lyckas i en artistvärld fylld av andra lika stora eller större egon än du! Du måste sjunga lite bättre, lite modernare och ha snyggare stil än andra artister. Då har du ju faktiskt chansen att bli något i branschen.

Bli upptäckt

Börja med att öva på det du gör och bli riktigt, riktigt bra. Se till att göra ditt bästa i skolan eller i arbetslivet, då är chanserna faktiskt större i artistvärlden också. Dessutom är det väldigt få som lyckas med att leva på sin musikgärning.

Var ditt största fan, om inte du tror på dig själv kommer ingen annan göra det heller. Detta betyder inte att du inte ska lyssna på råd och förslag om sådant som kan göra din musik bättre. Att hela tiden utvecklas och släppa fram nya sidor hos dig själv är viktigt för alla artister.

Bli inte en ”tribute act”, var den du är och gör bara det du är bra på. Sjung på ditt sätt och ingen annans sätt. Om du låter precis som Paula Abdul måste du hitta en egen nisch. Om du inte sjunger bra så sjung inte, eller gå till en sångpedagog och se om du har potential att bli något.

För att vara en stjärna behövs utstrålning, för att ha utstrålning behövs stil, för att ha stil krävs en bra garderob med kläder och då kan Gina tricots rabattkod hjälpa dig att fylla upp den. Om folk har tråkigt när de ser dig behöver du vara gladare och spralligare. Du behöver få folk att bara se dig och tycka att du är riktigt bra, för det krävs ”DET” eller stjärnglans.

Ytterligare råd

Om du gör en demo till ett skivbolag, skicka med en bild på dig eller ännu bättre gör en musikvideo på internet som du länkar till. Se till att det coolt och snyggt. Kom ihåg att lägga fokus på din röst och musik så skivbolaget hör vad de kan få. Har du möjlighet att ge lite bakgrundsfakta om just dig är det väldigt bra för skivbolaget.

När du fått din respons och kanske fått skivkontrakt, sluta inte utvecklas. Gå till sångpedagog, lär dig nya instrument och fortsätt synas i olika sammanhang. Testa på teater eller sjung på din lokala frisörsalong. Gör det snyggt och marknadsför dig själv på sociala medier.

Lycka till!