Populära radiokanaler

Radio har funnits under många års tid. Förr var det vanligare med en extern radio i hemmet, en som kunde flyttas runt var än det fanns ett eluttag. Sedan kom det radioapparater som var trådlösa, som ej behövdes kopplas till eluttaget. Idag har radion utvecklats i takt med den elektroniska utvecklingen. Det finns ännu externa radioapparater kvar, dock är den vanligaste formen av radio idag genom Internet. Flertalet radiokanaler har även egna appar eller app tillsammans med andra kanaler inom samma koncern.

Radio idag

Det är lättåtkomligt att nå alla radiokanaler, det enda som behövs är ett fungerande Internet. Förr var det vanligt att behöva rikta antennen mot radiomasten för att det inte skulle knastra i radion. Apparna idag som finns laddas ner till telefonen, sedan är det bara att lyssna. Det är även lätt att byta radiokanaler genom att öppna den andra appen.

Förr nådde artisterna ut med sin musik på CD-skivor mestadels. Det säljs detta fortfarande men det är ej den största marknaden idag. I och med Internets framgång så är det istället viktigt för artisterna att nå ut med sina låtar på radion istället. Genom radion kan snabbt nya låtar nås ut, publiken nås omgående.

Några radiokanaler har även provat att sända TV live från radiostudion, så att det går att både se och lyssna på dem. Det mest traditionella dock är att enbart kunna lyssna på radion, på musiken och på radiopratarna. Men nya idéer kommer ständigt och så även radiokanaler som har olika inriktningar.