Traditionella låtar

Låtar är något som inte kommer och går, några låtar gör det, men inte alla. Det finns låtar som håller från år till år. Låtar som sjungs vid vissa årstider eller högtider, dessa är återkommande och håller i sig. För att låtar skall kunna föras vidare gäller det också att människor för dem vidare, skulle låtar ej vara uppskattade skulle de heller ej föras vidare.

Låtar efter årstid

När ny årstid kommer så finns det också låtar som kopplas ihop med årstiderna. När vintern och kylan är kommen så finns det låtar som kopplas till detta. Det handlar om snön, om julen och om kylan. ”Jag ser det snöar” är en låt som har stark koppling till vintern, så även ”Jingle Bells”. Det är låtar som funnits under många år och lyfts på nytt när December närmar sig.

Till sommaren finns det låtar så som ”Sommaren är kort” och ”Sol, vind och vatten”. Dessa är producerade av stora svenska artister och spelas återkommande på radion när värmen kommer. Dessa håller i sig för många, och då de även förs vidare så är det stor chans att de kommer fortsätta hålla i många år framöver.